Drágakövek vagy Swarovski ékszer?

A Swarovski egy kristály, de mégsem drágakő. Valószínűleg sokan nincsenek tisztában a különbségekkel és azzal, hogy milyen különböző besorolású drágakövek vannak. Természetesen ez így teljesen rendben is van, hiszen nem kell mindenkinek ismernie az ásványokat, a köveket és egyéb anyagokat, de most az érdekesség kedvéért ejtsünk pár szót a drágakövekről és arról, hogy miért nem kell velük szemben elítélni az egyszerűbb anyagokat, mint például a Swarovski ékszer ékét, a Swarovski kristályt.

A drágakövek ugyanolyan hétköznapi anyagból állnak, mint sok más, amit szóra sem méltatunk. Mégis ezek a szépen csillogó darabok sokakban áhítatot és rajongást keltenek, csak azért mert roppant esztétikusak. Egy adag szén például nem különösebben mutatós halom, de egy gyémánt már igen. Ugyanígy nem feltétlenül mutatós a grafit sem, pedig e három anyag ugyanabból van. Minden drágakövet hétköznapi anyagok alkotnak. Ezek az anyagok leginkább a szilícium, magnézium, kálcium, fluor és a hasonlóan hétköznapi dolgok. tehát, ha ezt vesszük alapul, akkor egyértelműen kiderül, hogy anyagukat tekintve teljesen értéktelenek. A drágaköveket, ásványokat tehát nem az anyaguk, hanem egyéb fizikai tulajdonságaik teszik értékessé.

A Swarovski ékszer tehát anyagában semmivel sem kevesebb, mint a gyémánt vagy az annál néha sokkal drágább rubin. Fizikai tulajdonságát tekintve sem sokban mered el ezektől, ennek ellenére viszont árban sokkal kedvezőbb. Ha a drágakövek és a Swarovski szépségét hasonlítjuk össze, elmondhatjuk, hogy a legtöbb esetben ránézésre nem lehet azonnal eldönteni, hogy most miről is van szó. A drágakövek fogalma ráadásul igen nehezen meghatározható.

Általában valós drágakövekre és féldrágakövekre szokás bontani ezeket a köveket, kristályokat, de manapság már az elsőrendű drágakő, másodrendű drágakő és harmadrendű drágakő beosztás a jellemzőbb. A Swarovski ékszer kövecskéi egyikbe sem tartoznak bele, de szépségükben, esztétikai értékükben, tartósságukban semmivel sem maradnak el a drágakövektől.

Miért adnánk ki iszonyú összegeket, vagy miért sóvárognának egy ékszer után, ha a szinte ugyanolyan elérhető megfizethetőbb áron is? Most nem a másolatokra, hamisítványokra gondolunk, hanem alternatívákra, mint amilyen a sok csodás Swarovski kristály.A swarovski ékszer megítélése ráadásul nagyon is pozitív, ugyanolyan elismert, mint az ezüst, az arany, a drágakövek. Rengeteg ékszerrajongó rajong az Swarovskiért is, és általában, ha valaki egyszer visel Swarovski ékszert, onnantól a szívébe zárja. Nagyon változatos ékszerkülönlegességeket kínálunk, akár egyes darabokat, akár szetteket, akár saját részre, akár ajándékba is.